Ikke ligefrem en nyhed. Men så blot endnu analyse i rækken af mange, der viser med hvilket ubønhørligt tempo digitaliseringen breder sig indenfor medie og underholdningsbranchen.
For nylig accepterede KODA at det musiknetværket Spotify kan åbne for danske kunder – omsider. Spotify er verdens største streamingtjeneste med mere end en million betalende brugere og 13 millioner numre at vælge imellem. Dermed har de danske musiklicenshavere endeligt indset at fremtiden er digital download eller deling.
På det lidt højere plan fortæller den nyeste Global Entertainment & Media Outlook for 2011-2015, at det samlede globale forbrug i medie- og underholdningsbranchen vil stige fra 1.400 mia. dollars i 2010 til 1.900 mia. dollars i 2015.
Det betyder at digitale medier vil gå fra at tegne 26 procent af det samlede forbrug i 2010 på de to områder, til 33,9 procent i 2015.
Analysen viser samtidig, at det stadig ret nye danske marked for digitale aviser vil stige til 91.000 solgte digitale aviser i 2015, hvilket er ret meget i betragtning af markedet for digitale aviser stort set ikke eksisterede i 2010. Det vil forhåbentlig betyde at de danske aviser snart begynder at vove mere på dette område. Der er ikke meget at hente i dag de digitale aviser (iPad etc.) ift. de efterhånden lidt bedagede avishjemmesider.
Analysen forudser i øvrigt at den årlige danske omsætning af digitale aviser vil være steget til 26 mio. dollars i 2015, hvilket dog fortsat vil være lavt sammenlignet med de trykte aviser, der vil have en årsomsætning på 899 mio. dollars.
Men spørgsmålet er alligevel ikke kun det velkendte: om forbrugerne vil betale for digital produktudvikling – men nok så meget om hvor længe de danske medie og underholdningsbrancher kan tillade sig at holde igen, i håbet om at kunderne ikke bare forlader dem til fordel for udenlandske tjenester.